Vores mahogni-vinduer og -døre er, når de forlader fabrikken, behandlet med laserende mahognifarve på linoliebasis. Olien indeholder svampedræbende fungicid og UV-filter og bruges både ude og inde. Da tiden for gennemhærdning er 2-3 uger, og der ved montering let kan opstå småskader på elementerne, er det nødvendigt, at du umiddelbart efter isætning efterbehandler med olie af type som beskrevet nedenfor.

Hvor ofte?

Du bør efterse dine vinduer/døre mindst et par gange om året, og vær her særlig opmærksom på evt. fyldinger og pladedøre. I pladedøre er det yderste finerlag kun 1,5 mm tykt, og det er vigtigt, at det ikke udtørrer, da det vil medføre, at fineren sprækker eller slår fra. Dette er ikke omfattet af garantien.

Udvendigt er genbehandling af karm/ramme almindeligvis påkrævet ca. hvert andet år. Oftere på udsatte steder, og indvendigt typisk sjældnere.

Hvordan?

Det er vigtigt, at du altid benytter et pH-neutralt rengøringsmiddel, når du rengør dine mahognivinduer- og døre.

Aftør grundigt efter afvaskningen, særligt ved bundglaslister af træ.

Ved tegn på udtørring af træværk behandles med egnet olie. Følg vejledningen på vedligeholdelsesproduktet.

Undgå:

  • Anvendelse af stærke rengøringsmidler, da de kan ødelægge overfladespændingen i olien.
  • Brug af haveslange eller højtryksrenser til rengøringen, da dette kan resultere i utæthed.
  • At påføre olien på tætningslister, glasbånd, beslag m.m.

Til behandling af dine mahognivinduer- eller døre anbefaler vi linoliemaling (0000 klar eller 0250 Mahogni) fra Damson Paint. Du finder deres produkter her: www.damsonpaint.dk, hvor du også kan læse mere om brug af linoliemaling.