Sidehængte og sidestyret vinduer

Sidehængte

Hos PT Vinduer kan du få de klassiske sidehængte vinduer i det traditionelle look, men med alle fordelene ved et moderne vindue, så de både passer til din boligs stil og samtidig sikrer en optimal isolering.

Hængseltypen kan være forskellig, men funktionen er den samme for almindelige sidehængte vinduer.

I ældre vinduestyper (dannebrogs- og bondehusvinduer) anvendes der normalt anverfer-lukkebeslag (hasper), mens rammen ved ca. 90° åbning kan fastholdes af stormjern.

Nyere sidehængte vinduer betjenes med et enkelt greb i rammens lukkeside, og i åben stilling kan rammen være styret af en friktionsbremse. (Bemærk, at friktionsbremsen ikke sikrer rammens stilling under større vindbelastning).

Sidestyret

Med et sidestyret beslag kan rammen åbnes ca. 90°, som gør det muligt at pudse rudens udvendige side indefra. Rammen lukkes med anverfere (hasper) og betjenes med et greb midt på siderammen.

Ved åbning på 1-2 cm kan rammen med greb-betjening fastholdes i en ventilationsstilling. Ved andre åbningsvinkler kan rammen være styret af en friktionsbremse, men det skal bemærkes, at det ikke sikrer rammens stilling under større vindbelastning.

Se vores udvalg af sidehængte og sidestyrede vinduer nedenfor.

  •